2011. október 4., kedd

Cohiba Esplendidos - HAMIS

Ezt a csodálatos példát a Vaterán találtam. A hamisított kubai szivarok királya - igazi iskolapélda.


Ez elvileg 25 szálas Cohiba Esplendidos. Hangsúlyosan ELVILEG!! A Habanos S.A. (a kubai állami szivar exportőr vállalat) soha nem csomagol szivart átlátszó tetejű dobozba. Ennek egy nagyon egyszerű oka van: a napsütés (és az UV sugárzás különösen) tönkreteszi a szivarokat. A másik hiba, a doboz bal felső sarkában látható fehér alapú zárómatrica. Az eredeti dobozokon csak és kizárólag a jobb felső sarokban található.

A második kép a doboz alját ábrázolja. Ami erről hiányzik: a gyár pecsétje ("EL" vagy "CLE" - El Laguito, ahol a Cohiba szivarok készülnek) és a szivar dobozba csomagolás dátuma (pl.: "SEP 10" - 2010. szeptember).







A következő két képen az eredeti Esplendidos doboz és annak alja látható.  Azt hiszem a különbség elég szembetűnő. Ezt a dobozt - a kód pecsét tanúsága szerint - az El Laguito (CLE) gyárban töltötték meg 2000. augusztusában (AGO00).

[2011. december 06.] Egy kis frissítés, egy újabb Esplendidos hamisítvány ezen a lineken:
Olcsó szivar(ok) vagy amit akartok

3 megjegyzés:

  1. Halihó!
    No drága Barátom ettől biztos még maga Castro Bácsi is csuklana karácsonyig annyira " gáz" a dolog!
    Ui.: köszönet ezért a jóságos oldalért, csak remélem, hogy sokan még vásárlás előtt rátalálnak!

    Adiós!

    VálaszTörlés
  2. Most, hogy jobban felidézem, lehet, hogy ez volt az a láma aki erre azt Írta egyszer, hogy beépÍtett humidorral?! Meg is kérdeztem akkor hogy az mi a frászkunyhó, de valami "okossággal" elkente. Na jó.

    VálaszTörlés
  3. Megleltem a LÁMÁT! Most az aprod.hu oldalon hÍrdeti mint -drogbárók szivarja- na Így már azért más ugye?

    VálaszTörlés