2011. november 29., kedd

Cohiba Piramides (40 Aniversario) - HAMIS

Ígéretemhez híven bemutatom nektek az év hamisítványát a vateráról. Nem igazán tudom hol is kezdjem, mert ordító hibák tömkelegét kell kommentálni. Nos kezdeném azzal, hogy mit találtam:

COHIBA PIRAMIDES!!

humidorban,szakszerüen van tárolva!!posta csak saját felelőségre!
Ez a linkje: http://gyujtemeny.vatera.hu/dohanyipari_termek_kellek/dohanyaru/cohiba_piramides_1506214664.html


Elvileg a Cohiba márka 40. születésnapi limitált szériás Piramides szivarját kellene kapnunk (elhanyagolható apróság, hogy a 40. születésnapra nem lett Piramides szivar kiadva, de erről majd később), ehelyett pedig ezt kapjuk:

1. A cím Cohiba Piramides, amiből arra gondolhatunk, hogy egy torpedo szivart kaphatunk a pénzünkért. Erre fel - az első kép egy nem torpedo szivart ábrázol (parejo shape).

2. Ez a szivargyűrű 2003-ig volt forgalomban. A Cohiba szivarmárka 2006-ban ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. Laza 3 éves csúszásban van...





HAMIS - Cohiba 40 Aniversario ??
3. A doboz, az rettenetes. Ez a hagyományos furnér - papír borítással doboz, ami igen elterjedt kubai szivarcsomagolás, DE NEM A COHIBA márkánál. Még a nagy szériás (Linea Classica, Line Siglo) szivarjaikat is tömör cédrusfa dobozba csomagolják, egy születésnapi limitációt meg pláne nem ilyen gagyiba.

4. Jobban megnézve a képet: különösen a doboz szélét díszítő, két soros sárga - arany kockás mintát rájövünk, hogy a doboz előző életében Montecristo lehetett. :)


HAMIS - Cohiba Piramides ??




5. A következő képet tekintve végre megkapjuk amit vártunk: piramides szivar. Végre... A probléma csupán az, hogy a gyűrűje ennek a szivarnak sem eredeti. Következő bejegyzésemben felrakom az eredeti Cohiba szivargyűrű minden lehetséges változatát. Visszatérve ehhez a gyöngyszemhez: a képek alatti diskurzusból kiderül, hogy a kép nem azokat a szivarokat ábrázolja, mint ami a 2. képen található dobozban található. Bravóóóó...


EREDETI - Cohiba Torpedo #1994
EREDETI - Cohiba Reserva de Milenio #1999
EREDETI - Cohiba 35 Aniversario #2001
EREDETI - Cohiba Piramides Edicon Limitada #2001
EREDETI - Cohiba Piramides Seleccion Reserva #2003







EREDETI - Cohiba Piramides Edicion Limitada #2006
6. A Cohiba hatszor adott ki Piramides szivart és mind a hat bizonyos tekintetben "Edicion Limitada" (limitált szériás szivar) volt. Először 1994-ben Cohiba Torpedo néven, egy gálavacsora alkalmából; másodszor 1999-ben Reserva de Milenio néven, teljesen egyedi gyűrűvel, a Millennium alkalmából; harmadszor 2001-ben a márka 35. születésnapja alkalmából, teljesen egyedi gyűrűvel.; negyedszer 2001-ben megint, a Cohiba Edicion Limitada sorozat első tagjaként; ötödször 2003-ban a Seleccion Rerserva sorozat tagjaként; hatodszor pedig 2006-ban, szintén a Cohiba Edicion Limitada tagjaként. Mivel ezek a Piramides szivarok különleges alkalomból, korlátozott darabszámban készültek ezért vagy egyedi gyűrűvel vagy egy második megkülönböztető gyűrűvel rendelkeztek. A fenti képen látható Piramides egyik feltételnek (a korábban felsoroltaknak sem) sem felel meg.
   












7. A Cohiba szivarmárka 40. születésnapjára egy különleges humidor és egy új szivar került forgalomba: Cohiba Behike. Szálanként sorszámozott, mindösszesen 4.000 szál, 100 humidorba rejtve.
EREDETI - Cohiba Behike #2006
EREDETI - Cohiba Behike #2006 - Szálanként sorszámozva.

EREDETI - Cohiba Behike 40 Aniversario Humidor #2006




1 megjegyzés:

  1. Igeeeen! Erre gondoltam drága Amigo mikor jelezted jöttét!! Gyönyörűűűű! Esküszöm Neked, ha most nem karácsony előtt állnánk és lenne felesleges pénzem akkor az egészet megvenném és ezzel ijesztgetném a szomszéd kúrva macskáját!! Na jó azért el is szÍvnék belőle már csak hogy képben legyünk! A hozzá Írtakért viszont külön köszönet, ennyit én nem tudtam a kronológiáról!!

    Adiós Amigo mio!

    VálaszTörlés