2011. december 29., csütörtök

Partagas Piramides Limitada - HAMIS

A Vaterán árult szivarok egy része olyan, mint a Nap - feltölt energiával és kifogyhatatlan forrást biztosít a blog bejegyzéseihez. Hamis Cohiba szivarok tucatjait (!!) árulják a Vaterán, szinte már unom, ezért ma egy Partagas Piramides szivart veszünk górcső alá.
Kezdjük azzal, hogy mit találtam:

"Partagas Piramides (limitada) kubai szivar 1 doboz (25 szál)"

Gyanússá tette a szivart az elnevezése, mert hogy a Partagas-nak van piramide formájú szivarja: Serie P No.1. és No. 2. (short piramide / 2009), de ezeknek az elnevezésében nem szerepel a Piramides kifejezés.
Piramides Limitada pedig 2000 óta nincs. Ezért nekiszegeztem a kérdést az eladónak:

Tisztelt Kemwell! Érdekelne a dolog. Kérdéseim: Melyik évjárat? 25 szálas doboz? A doboz aljáról egy fényképet fel tudnál rakni? Köszi p - ptrmarton
2011/12/15 09:43:57

Tisztelt ptrmarton! Igen ez egy 25 szálas doboz, 2010-es limitált kiadás. A képet feltöltöttem Üdv. - Kemwell 
 
2011/12/15 12:52:19

 
Nos 2010-ben nem adtak ki Partagas Piramides Edicion Limitada-t, utoljára 2000-ben. A 2010-es Partagas Edicion Limitada pedig: Serie D Especial. 


Serie D Especial - click to enlarge
Partagas Serie D Especial Edicion Limitada #2010 - EREDETI


 De térjünk vissza a hamisítványhoz. Miután konstatáltam, hogy mivel van dolgom megnéztem a termék képeit:


Partagas Piramides Limitada - HAMIS
A szivarok rendelkeznek a 2010-es Edicion Limitada gyűrűvel, de sajnos ettől még nem lesz eredeti. Ráadásul az eredetiséget bizonyítandó zárjegyek, csakúgy oda vannak rakva a doboz mellé. Ezt már más hamis kubai szivarnál is láttam, hogy a hamisító egyszerűen nem veszi a fáradságot, hogy ráragassza. Az eredeti kubai szivaroknál SOHA nem találkozunk ilyennel - mindig fel vannak ragasztva pontosan azért, mert az ezekkel lezárt doboz bizonyosan eredeti. Miután ezek a zárjegyek is hamisíthatóak, ezért a kubai kormány egy hologram csíkkal egészítette ki a zöld színű zárjegyet, ennek már két éve.


Partagas Piramides Limitada - HAMIS


Ugye tudjuk, hogy mi hiányzik a képről... A szivargyár pecsétje, mely tartalmazza a gyár kódját és a dátumot.


Szivarvásárlásnál mindig ügyeljünk a részletekre. A hamisítványok általában felületesek, így kis odafigyeléssel és tapasztalttal gyorsan kiszűrhetőek. Ha valaki mégsem biztos egy szivar eredetiségében, írjon nekünk egy email-t és segítünk: HamisKubaiSzivarokBlog@yahoo.com

1 megjegyzés:

  1. Hola Amigo!

    Ez is egy újabb "kincs" ami nincs! Viszont biztos eredetiek voltak a kezek amik torcedorálták! A kép alapján nem is rossz érzékkel, kár hogy szárÍtott subagallérból van!

    VálaszTörlés